Viertallen die vrijdag 28 april niet op onze club willen (of kunnen) spelen, kunnen terecht in Leek voor een toernooi.

Er worden zes ronden GONG gespeeld van maximaal 25 minuten per ronde, met voor de eerste 40 zetten een bedenktijd van 15 seconden per zet, en voor de volgende zetten 5 seconden per zet. Er wordt gespeeld in teams van 4 personen die op basis van de resultaten van vorig jaar, en op speelsterkte worden ingedeeld in een A-, B- en C-poule (4 teams per poule). Ieder team in een poule schaakt twee keer tegen een ander team uit die poule (met wisselende kleuren).

Er kunnen maximaal 12 teams meedoen (dan stopt het inschrijven).

De inleg is vijf euro per team, waarmee de schaakclub Leek zorgt voor een prijs voor de poulewinnaars, én voor kaas, worst, enzovoort. Deelnemende teams kunnen zich aanmelden via een mailtje aan voorzitter@schaakclubleek.nl met een schatting van de gemiddelde rating van het team. Op dit moment (8 maart) hebben zeven zich aangemeld: HSP/Veendam, De Twee Kastelen 1 en 2, Leek 1 en 2, team ex-leden Leek, Oostermoer (titelverdediger).