De Jeugdafdeling

 

De jeugd begint iedere vrijdag om 18:15 ’s avonds. Eerst wordt met opgaven geoefend om het spelinzicht te verbeteren en worden nieuwe combinaties aangeleerd. Om ongeveer 7 uur krijgt iedereen de kans deze oefeningen in praktijk te brengen: er wordt dan geschaakt in een interne jeugdcompetitie. De indeling wordt die avond gedaan, dus in principe heeft ieder jeugdlid een tegenstander.

Er is een redelijke spreiding in speelsterkte tussen de verschillende jeugdspelers, dus iemand die de regels nog niet kent, kan hier net zo goed terecht als iemand die al een tijdje schaakt. Er zijn voldoende begeleiders aanwezig om ieder jeugdlid te leren schaken.Uitslagen Jeugdcompetitie

Speeldatum:
19-6-2015

Reinder – Jorian 0-1

Stand Jeugd :
Eindstand per:
19-6-2015

no Naam Score Uit:
1. Daniel 42 15
2. Jorian 40 16
3. Reinder 40 16
4. Twan 39 17
5. Stef 32 14
6. Janneke 26 14
7. Thomas R 26 15
8. Gerjon 21 15
9. Milan 20 10
10. Yaniek 19 12
11. Christian 17 16
12. Thomas 3 1

Terug naar boven


Uitslagen Lutjebeker

Speeldatum:
19-6-2015

Niet gespeeld

Stand Lutjebeker:
Eindtand per: 19-6-2015

no Naam Score Uit:
1. Reinder 74
2. Twan 70
3. Jorian 68
4. Daniel 62
5. Stef 53
6. Thomas R 43
7. Milan 41
8. Janneke 39
9. Yaniek 38
10. Gerjon 35
11. Christian 29
12. Thomas G 9

Terug naar boven


Grand Prix toernooi Van der Linde

Verslag GP-jeugdtoernooi S.C. Van der Linde, 2 mei 2015

verslag: Titus Ensink

Op deze mooie maar koele meidag waren 61 jeugdspelers naar het speeltuingebouw Bovenburen in Winschoten gekomen voor het 8e Grand Prix-toernooi van dit seizoen. De organisatie kan op een geslaagde middag terugkijken. De vele jeugdspelers speelden snel en enthousiast hun partijen, en er werd goede strijd geleverd. Alleen in de hoogste groepen speelde de klok af en toe een substantiële rol. Er werd ook goed geschaakt, maar op alle borden kon je zien dat er ook nog veel te leren valt. Maar dat is juist de waarde van deze jeugdtoernooien!

Kort de belangrijkste resultaten per groep:

Groep H: Deze groep werd een prooi voor Laura Cioffi, gevolgd door Milan Klungel en Joel Wallat.

Groep G: De winnares van deze groep, Evi Maris, scoorde 100%: de enige groepswinnaar vandaag met een perfecte score. Tweede werd Frank Nijmeijer, gevolgd door Anna-Mae Takang.

Groep F: In deze groep alweer een Maris als winnaar, nl. Lauri Maris. Haar score is niet helemaal perfect (6,5 uit 7) maar meer dan goed genoeg. Tweede werd Joël Wieringa, derde Vincent Tebbens.

Groep E: Winnaar is Ben Westinga; de nummers 2 en 3, Rogier Visser en Marthijn Kooistra speelden onderling remise en haalden evenveel punten, zodat de beslissing viel op weerstandspunten.

Groep D: Alexander Wallat was de enige die 6 wist te scoren; zowel Oscar Hoppen als Jorian Haak bleven daar iets op achter; op grond van de onderlinge partij is Oscar 2e.

Groep C: Hier liep Maarten de Cloe met de mooiste beker weg. Florian Molanus werd tweede, Remco Reinders derde.

In de hoogste twee groepen waren de spelers duidelijk aan elkaar gewaagd omdat de onderlinge resultaten dicht bij elkaar lagen.

Groep B: In deze groep waren de onderlinge verschillen tussen de spelers in de hele groep gering: de laagste score was 2 uit 7, de hoogste score 4,5 uit 7. Jelmer Hofstra en Loek vd Hagen scoorden die 4,5 punten, Jelmer scoorde hoger op weerstand. Zij werden gevolgd voor Lemee Reuver en Job Westinga, beiden met 4, maar Lemee won van Job en is dus 3e.

Groep A: Xander Mahieu scoorde hier 3,5 uit 5 (de groep bestond uit 6 spelers, alle andere groepen uit 8), gevolgd door Thijmen Nawijn, Jessica Wallat en Daan Noordenbos met ieder 3 punten: op grond van onderling resultaat werd Thijmen 2e en Jessica derde.

Er volgen in juni nog drie GP-toernooien: in Coevorden, Assen en Roden/Leek, en tot slot eind juni nog het afrondende GP-toernooi van de NOSBO. De strijd wie de beste noordelijke jeugdspeler wordt blijft spannend.
Terug naar boven

 


Uit het jeugdarchief

21-2-2004 Het D-jeugdteam van van der Linde is derde geworden van de NOSBO.
Dit was een prima prestatie. Het team bestond uit Adriaan Grijseels, Tim Kruze, Gerko Vieregge en Mariska Vieregge. Er werd gelijk gespeeld tegen Assen en Groningen 3, verloren tegen Groningen 1.

Uitslag A-finale:

1. Groningen 1

2. Assen

3. Van der Linde

4. Groningen 3

De B-finale is gewonnen door het D-jeugdteam van Haren

 

31-3-2007 Het D-jeugdteam van van der Linde is derde geworden van de Nosbo.
Na twee jaar afwezigheid wederom een prima prestatie. Het team bestond uit Frank Hartog, Benjamin van der Woude, Ardin Bosboom en Frederieke Klopstra.

Uitslag A-Finale:

1. Groningen 1

2. Groningen 2

3. Van der Linde

4. Unitas

 

12-1-2008 Het C-Jeugdteam van van der Linde is derde geworden van de Nosbo.Twee van de spelers mochten qua leeftijd nog deelnemen in de D-catergorie.
Tegen Unitas werd het onderspit gedolven. Leek werd prima opzij gezet, waarna nog een 2-2 volgde tegen een sterk Groningen 1. Een “mooie” beker was het resultaat. Groningen 1 had net 1 bordpuntje meer. Het team bestond uit Frank, Benjamin, Ardin en Frederieke.

Uitslag:

1. Unitas

2. Groningen 1

3. Van der Linde

4. Leek

 

Terug naar boven


Toernooiaankondigingen

Als wij toernooiaankondigingen voor de jeugd ontvangen, zowel per e-mail of over de gewone post, dan zullen we die hier plaatsen.