Zaterdag 25 maart werd in Delfzijl het jaarlijkse Eemsmondtoernooi gehouden, georganiseerd door SC DAC; 7 zeskampen met een speeltempo van 25 minuten +10sec/zet. Van de 42 deelnemers waren er 10 van Van der Linde aanwezig, in bijna elke groep hadden we uiteindelijk wel een troef.

Het toernooi werd gehouden in hotel/restaurant de Boegschroef, mooi gelegen naast de haven. Zoals gezegd werd het toernooi gehouden in zeskampen ingedeeld op rating. Na de inschrijving begon om even na tien uur de eerste ronde van het toernooi. De sfeer in kamp van der Linde was eerst nog ietwat bedrukt na de nederlaag van het bekerteam en het tweede team de avond ervoor, maar vandaag was er kans op eerherstel en toen de klokken gestart werden was er alleen nog maar aandacht voor goed scoren in het rapidtoernooi. Na de eerste twee rondes was er een lunchpauze ingelast en werd de balans opgemaakt. Er waren wisselende resultaten, verhalen over blunders en mooie partijen werden uitgewisseld, maar de stemming zat er tegen die tijd goed in en onder het genot van een lunch werd de batterij weer opgeladen. De pauze duurde een uur, en met het mooie weer was dit een goede reden om even buiten te zitten.

Team Van der Linde

Tegen twee uur werd de bel weer gerinkeld en werden de laatste drie rondes ingeluid. Na de pauze begon de van de Linde motor goed te draaien, en er werd goed gescoord, getuige de binnengehaalde prijzen. In de meeste groepen was het tot de slotronde spannend wie de prijzen gingen pakken, en bij sommige van der Linde spelers was het eerder de vraag of ze hun koppositie konden behouden. Na de laatste ronde bleek uiteindelijk dat 7 van onze 10 deelnemers een prijs hadden gepakt! Bij de prijsuitreiking, onder luid gejoel en geklap van hun clubgenoten, konden ze hun prijzen ophalen en werd aan iedereen duidelijk gemaakt dat van der Linde niet te onderschatten is.

In groep 7 is Klaas met 2 uit 5 vijfde geworden en heeft Ien met 3 uit 5 de derde plek bezet, ondanks dat ze met 3 uit 3 (!) was begonnen was dit een mooi resultaat. Groep 6 was een prooi voor Christiaan, die met 4.5 uit 5 topscorer van zijn groep en het toernooi was, Hemmo werd hier met 1 uit 5 zesde. Jan heeft groep 5 duidelijk op zijn naam geschreven met een mooie score van 4 uit 5. Groep 4 was de eerste kans voor het publiek op wat rust aangezien dat de enige groep was waar geen van der Linde speler was ingedeeld. Jan Pieter heeft met 3.5 punt groep 3 op zijn naam geschreven, op onderling resultaat. Groep 2 was een dubbel feest, aangezien Sander met 3 punten de derde plek innam en Jarek met 3.5 uit 5 deze groep had gewonnen. In de kopgroep waren een trio (ex-)van der Lindenaren gedeeld tweede. Raymon, Ardin en Minko hadden allemaal 2.5 punt gescoord, op onderling resultaat werd Raymon tweede en viel Ardin net buiten de prijzen. Winnaar van het toernooi was de 14-jarige Jonas Hilwerda met een overtuigende 4 uit 5, één van de grootste talenten uit de regio, die we de komende jaren waarschijnlijk in het topcircuit kunnen zien meedraaien. De volledige eindstand en extra foto’s zijn te vinden op de site van DAC.

4 van de 7 groepen werden uiteindelijk gewonnen door spelers van van der Linde! Een heel mooi resultaat. Hopelijk krijgen we steeds meer en meer clubgenoten mee naar deze toernooien en kunnen we elke keer zo domineren!

Ardin Bosboom