Wij moesten afgelopen vrijdag 15 november aantreden tegen Assen, die op papier veel sterker is dan ons clubje. Inno had weer voor een “tactische opstelling” gezorgd, in de hoop dat we toch tenminste een paar punten zouden kunnen scoren. Dat is heel aardig gelukt, de eindstand was 5-3 voor Assen.

Zowat iedereen speelde tegen een veel sterkere tegenstander, behalve Bassam die nog geen officiele rating heeft maar op bord 8 tegen een tegenstander van rond de 1700 ratingpunten geen enkel probleem had. Het eerste punt was binnen een half uur binnen. Verder had Raymond op bord 3 dankzij de tactische opstelling ongeveer 200 elopunten meer dan zijn tegenstander en hij won dan ook naar verwachting zijn partij. Sander had minder geluk, ondanks een ratingvoordeel van zo’n 100 punten moest hij na een zware strijd zijn meerdere herkennen in zijn zeer jeugdige tegenspeler.

Al onze andere jongens hadden een ratingnadeel, waarbij vooral die van Inno, op bord 1 opviel; zijn tegenstander (een Fide meester, bijna Internationaal meester nota bene) had zo’n 800 ratingpunten boven hem. En toch stond Inno op het einde zelfs gewonnen, maar hij nam wijselijk genoegen met remise, ook al omdat hij bijna door zijn klok ging. Een geweldige prestatie, mensen!!

Jos, op bord 2 moest met zwart worstelen met een rating verschil van zo’n 500 en ook Henk, Jarek en Johan hadden tegenstanders die ongeveer 200 elopunten boven hen stonden. De verwachting was dat deze 4 partijen verloren zouden gaan en dat gebeurde dan ook, behalve dat onze Henk er nog een remise uit wist te worstelen, ook geen geringe prestatie!

Kortom, onze jongens hebben boven verwachting gepresteerd. Proficiat!