Op vrijdag avond, 17 mei 2019 was het zover. Er moest gestreden worden in de finale om de Lindebeker.

De heren Raymon Oord en Henk de Ridder waren de finalisten en de strijd kon losbarsten. Raymon was de titelhouder en met zijn hogere rating uiteraard favoriet.

Henk de Ridder was echter niet van plan om zich zonder slag of stoot over te geven. Integendeel, hij speelde een goed opgezette en gedegen partij met zwart en kwam eigenlijk niet of nauwelijks in de problemen, wat Raymon ook probeerde. De partij eindigde na een lange, verbeten strijd in remise. Aan zijn gezicht te zien had het een en ander Henk wel enige hartslagversnelling bezorgt. Raymon hield zoals gewoonlijk zijn gezicht, geflankeerd door een nieuw, hip baardje, in een kalme plooi.

Vervolgens moesten de heren proberen in een partij van 10 minuten hun tegenstander te verslaan. Nu had Henk het witte leger onder zijn commando en hij toog voortvarend ten strijde, maar ook deze partij werd remise. Eigenlijk op zich al een prima prestatie van Henk. Helaas viel de bijl voor Henk in de tweede 10-minuten partij. In de opening en in het middenspel ging het allemaal nog wel goed, maar in het eindspel werd het vrij plotseling een hopeloze zaak.

Voor de tweede keer op rij heeft Raymon Oord de Lindebokaal gewonnen. Van harte gefeliciteerd Raymon!